Kontakt: +47 675 48 050 |
EN

Maisplukking

 

Maisplukking er en opplevelse for hele familien!

Vi har normalt selvplukk fra andre halvdel av august til begynnelsen av september. Det er været som bestemmer når vi begynner og slutter.

Vi har betalingsterminal, men tar kun Bank Axept. (Altså ikke kredittkort.)

Alle får poser og opplæring i maisplukk hos oss, alt du trenger er godt fottøy og klær etter været.

Selvplukk av mais er en hyggelig aktivitet for alle aldre. Vi selger grillet mais alle dager og har kafe i eplehagen på lørdager og søndager. 

Under våre åpningstider i maisen får man også kjøpt Ringi Eplemost.


Oppbevaring

Frys maisen i tette poser så fort som mulig for da beholdes den gode smaken! Trenger ikke forvelling. Kan det bli enklere?


Hvorfor er mais alltid best på selvplukk?
Sukkermais plukkes når smaken og søtheten er på sitt beste. Smaken kan minne om sukkerert. Fra det øyeblikket kolben brytes av planten, starer omdannelsen av sukker til stivelse. Den friske søtheten forsvinner etter hvert som mer og mer av sukkeret blir til stivelse. Fryses maisen, stanser denne prosessen. Kolbene er like søte og gode når de tines.

Historie
Siden 1985 har vi hatt gleden av å dyrke og selge Ruthsbo- mais på Øvre Ringi gård. Ruthsbo- mais er den sukkermaisen som er spesielt egnet for dyrking i Norden, siden den rekker å utvikle søte og fine kolber til tross for den korte norske sommeren.


Oppskrifter:
Mais er enkelt å tilberede.

I kjele:
Legg i kokende vann og la den trekke i ca 5 min. ( dypfryste ca 10 min.).

I mikrobølgeovn:
Full effekt i ca 3 min., frosne 5–6 min.

På grillen:
Legg kolben rett på grillen. Maisen er ferdig når den er prikkete. Et alternativ er å pakke kolben inn i folie, slik at den blir bakt. Serveres med smør og krydder.

Avkornet mais:
Hvis du ønsker å avkorne maisen, stiller du den på høykant og skjærer av kornene med en skarp kniv. Fryses i porsjonsposer. Fint å steike i pannen etter koteletten eller biffen. Brukes også i salater, omeletter mv.

Velkommen!