Øvre Ringi GårdRingi

Leiepressing


Vi tilbyr leiepressing av dine epler for deg, mens du venter. Ta med dine epler, så presser vi og du får med deg din egen saft hjem igjen.

Vi starter opp med leiepressing i midten av september og åpner for påmelding i slutten av august.
Frukten
Sommerepler egner seg dårlig til eplemost, overmoden frukt vil bli sortert ut og avvist.

Frukten må være ren og ikke råtten. Støtskader går helt fint. Saften blir best om eplene er modne. Overmodne epler gir tam, emmen saft. Umodne epler gir direkte sur saft.

Vår erfaring er at saften blir søtere enn du tror.
Mengde og utbytte
60kg er minstevekt som vi presser. Har du mindre, prøv å gå sammen med naboen eller andre. Du får ca 60-70% av eplets vekt tilbake i saft.
Hvor lang tid?
På en timeavtale, 20 minutter, får du presset inntil 500 kg. Har du mer en 500kg må du reservere flere avtaletimer.

Fra du kommer til saften er klar går det ca en drøy halvtime, ved 60 kg – 150 kg epler. Du ser hele prosessen og får med deg din egen saft, ferdig pasteurisert når du går.
Emballasje
Vi benytter kun 5 liters bag in boks.
Pris og påmelding
Kr 145,- per 5 liters boks, alt inkludert. Pressing, pasteurisering, emballasje og mva. En boks utgjør ca 8 kg epler.

Har du mer enn 500kg ber vi deg ta kontakt per telefon eller epost.
Book Leiepressing

Maisplukking

Alle får poser og opplæring i maisplukking hos oss, alt du trenger er godt fottøy og klær etter været.

Selvplukk av mais er en hyggelig aktivitet for alle aldre.
Vi har kafé i eplehagen på lørdager og søndager.

Under våre åpningstider i maisen får man også kjøpt Ringi eplemost.
Oppbevaring
Frys maisen i tette poser så fort som mulig for da beholdes den gode smaken! Trenger ikke forvelling. Kan det bli enklere?
Hvorfor er mais alltid best på selvplukk?
Sukkermais plukkes når smaken og søtheten er på sitt beste. Smaken kan minne om sukkerert. Fra det øyeblikket kolben brytes av planten, starer omdannelsen av sukker til stivelse. Den friske søtheten forsvinner etter hvert som mer og mer av sukkeret blir til stivelse. Fryses maisen, stanser denne prosessen. Kolbene er like søte og gode når de tines.
Historie
Siden 1985 har vi hatt gleden av å dyrke og selge Ruthsbo- mais på Øvre Ringi gård. Ruthsbo- mais er den sukkermaisen som er spesielt egnet for dyrking i Norden, siden den rekker å utvikle søte og fine kolber til tross for den korte norske sommeren.
Oppskrifter:
Mais er enkelt å tilberede.
I kjele:
Legg i kokende vann og la den trekke i ca 5 min. ( dypfryste ca 10 min.).
I mikrobølgeovn:
Full effekt i ca 3 min., frosne 5–6 min.
På grillen:
Legg kolben rett på grillen. Maisen er ferdig når den er prikkete. Et alternativ er å pakke kolben inn i folie, slik at den blir bakt. Serveres med smør og krydder.
Avkornet mais:
Hvis du ønsker å avkorne maisen, stiller du den på høykant og skjærer av kornene med en skarp kniv. Fryses i porsjonsposer. Fint å steike i pannen etter koteletten eller biffen. Brukes også i salater, omeletter mv.

Gårdssalg

Julebutikken er åpen
Onsdager - fredager kl 14 - 18
Lørdager, søndager kl 10-15

Siste dag er onsdag 22 desember

Vi har Vipps og betalingsterminal, men tar kun BankAxept. (Altså ikke kredittkort.)
Kontakt oss

Nyhetsbrev

Legg igjen ditt navn og e-postadresse i skjemaet under for å motta vårt nyhetsbrev. Ved innsending av skjemaet aksepterer du også vår personvernerklæring.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.
crossmenu