Øvre Ringi GårdRingi

Historien

Velkommen til Ringi
Øvre Ringi Gård er gammel. Det er gjort steinalderfunn på jordene. Øvre og Nedre Ringi er omtalt skriftlig siden 1300-tallet. I mange hundre år drev Ringi med omfattende kalkproduksjon.
På Akershus Festning er det funnet regninger som viser at det ble kjøpt kalk fra Ringi da den ble bygget rundt 1290.
Slik ble det til
En mann ved navnet Søren kjøpte begge gårdene i 1661. Hans to eldste sønner fikk hver sin gård. Øvre Ringi gård gått fra far til sønn siden den gang. Jon er tiende generasjon. Hans Erik hans sønn blir den 11. Øvre Ringi har vært en tradisjonell østlandsgård med husdyr, korn, poteter og frukt. Da Charlotta kom til gården i 1985, var det korn som utgjorde hovedinntektene, med litt poteter og epler i tillegg. Da begynte vi med mais for selvplukk.
Først ut med eplemost
I 1995 kjøpte vi den første eplepressen, en pakkepresse. Forretningsidéen var leiepressing for privatpersoner. Kunden fikk saft av egen frukt, upasteurisert på plastkanner. Vår egen eplemost ble pasteurisert hjemme på komfyren, med 8 flasker om gangen. Resten av den gamle eplehagen ble solgt på selvplukk. Høsten 1998 var kald og våt. Tanken slo oss at noen kanskje ville kjøpe eplene på flaske i steden for på selvplukk. De første 1000 flaskene ble presset og pasteurisert. I 2001 var vi på Ringi de første i Norge til å lansere eplemost som et alternativ til alkoholholdige drikker. Vi tappet mosten på vinflasker, lagde smaksvarianter og eplesort og definerte smakene.
Produksjon
Vi har sakte, men sikkert vokst til det vi er i dag. Nye presser er kjøpt. Den gamle pakkepressen er nå pensjonert, men brukes av og til som demonstrasjonspresse. Produksjonen er delt i to: - Privat leiepressing og flaskeproduksjon. All produksjon foregår på Øvre Ringi gård i de opprinnelige gårdsbygningene. Målet var en gang å ha arbeid på fulltid til både Jon og Charlotta på gården. I dag er det også Hans Erik og Annas arbeidsplass. Vi har nå flere ansatte og naturligvis flest om høsten. Vi er et internasjonalt arbeidsmiljø med ansatte fra flere forskjellige land.
Ringi Juice Eplemost

Nyhetsbrev

Legg igjen ditt navn og e-postadresse i skjemaet under for å motta vårt nyhetsbrev. Ved innsending av skjemaet aksepterer du også vår personvernerklæring.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.
crossmenu