Øvre Ringi GårdRingi

Hyll

Charlotta elsker hylleblomstsaft! Da vi startet med å bruke hyll i våre produkter var det mange nordmenn som ikke viste hva hyll er og i hvert fall ikke hadde smakt det.
Vårt første produkt var derfor Eplemost med hyll. Denne varianten er mild og en fin innføring i hyllens smaks univers.

Hyllen plukket Charlotta i en park midt i Göteborg. Der vokste den i store mengder, spredd seg fra haven til Skansen Kronan, et fort fra 1600 talet.
Det er krevende å plukke hyll.
Blomsten må plukkes akkurat i det den springer ut, ikke for tidlig og ikke for seint. Blomstene i toppen vokser for høyt og de laveste blomstene er ikke aktuelt å plukke i en park med mange hunder og mye mannfolk som går omkring.

Etter noen år hadde behovet økt og det var ikke nok hyll i parken til vårt behov. Ved en tilfeldighet kom vi i kontakt med en eldre dame som pleide å plukke hyll til Kiwik eplepresseri. Birgit og hennes mann bor på en gård utenfor Kristianstad i Skåne. Birgit ville gjerne plukke blomster til oss.

Etter mye leting fant vi frem til deres gård om ettermiddagen. Den skånske landsbygden er ikke lett å orientere seg i. Flatt og med rette veier. Store gårder og få landemerker.
Når vi kommer frem
Blir vi invitert på middag. Da serveres kokte nyplukkede poteter, rømme, grasløk, kjöttbullar, sill, dill og stekt asparges. Alt er hjemme dyrket. Til dessert serveres iskrem og nyplukkede jordbær. Så blir vi beordret å legge oss for og hvile en time før vi laster bilen full med hylleblomster. Birgit er nøye når hun plukker. Riktig stadie på blomsten, ikke for mye stilk og ingen svartlus (som også elsker hyll). Før vi skal dra, får vi med oss en kasse nyplukkede jordbær og nyplukket dill. Birgit har en stor flott kjøkkenhave med jordbær, poteter, dill, løk mv. Et fantastiskt gammelt par.

Så kjører vi hjem om natten. Vi er redd at blomstene skal visne og bli ødelagte på veien hjem, hvis det blir for varmt i bilen.
Det har tatt tid å få nordmenn å bli glad i hylleblomstlimonade. I dag lager vi kun Limonade og varianten med eple er borte. Vi lager mer for hvert år som går, og den er populær både som forfriskning og i drinker.

Nyhetsbrev

Legg igjen ditt navn og e-postadresse i skjemaet under for å motta vårt nyhetsbrev. Ved innsending av skjemaet aksepterer du også vår personvernerklæring.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.
crossmenu