Øvre Ringi GårdRingi

Olympen Grønnland

Grønlandsleiret 15 har en lang historie som møteplass. Schous Bryggeri oppførte dagens bygning i 1892, og fra 1894 leides lokalene  - som den gang het Olympen Christiania Morskabsteater - av Grønland Folketheater.

I 1904 startet Jørgen og Cathinka Jensens Restaurasjon i første etasje, og salen ble innredet for kafé- og restaurantdrift for første gang.

Olympen har vært pusset opp og ominnredet en rekke ganger. I 1927 utførte arkitekt Lars Backer en større utbedring av bygningen. Fasaden ble endret og bygningen ble utvidet, blant annet med en takterrasse med mulighet for servering. I årene 1961-63 ble Olympen pusset opp to ganger til. Restauranten ble først innredet som «østkantens franske hule», men dette falt ikke i smak hos publikum og Olympen vendte tilbake til sitt originale uttrykk.

 I oktober 2006 stengte dørene for nok en oppussing, og åpnet et drøyt år senere til stor publikumssuksess. Atmosfæren er den samme kontinentale stil Lompa alltid har hatt: mørkt tre, detaljer av messing og svære lysekroner matcher maleriene med motiver fra Grønland og omegn.

Akkurat som Oslo har Olympen gjennom årene utviklet seg og gått gjennom mange faser, men aldri mistet sin identitet eller tilhørighet til nærmiljøet.

Hentet fra Olympen.no

Relaterte innlegg

Nyhetsbrev

Legg igjen ditt navn og e-postadresse i skjemaet under for å motta vårt nyhetsbrev. Ved innsending av skjemaet aksepterer du også vår personvernerklæring.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.
crossmenu