Vi har nå noen få ledige timer til eple pressing. Bestill time eller send e post.
Eplepressing
På Ringi har vi presset epler siden 1995.
Vi ønsker å gi våre kunder en opplevelse av å oppleve «Eventyret fra eple til deilig eplemost»
Frukten
Saften blir best om frukten er moden, men ikke overmoden.
Epler og pærer skal smake godt.
Umodne epler gir veldig syrlig saft med smak av skall og kjerner. Overmodne epler gir tam, litt emmen saft. Overmodne pærer kan ikke presses. Umodne pærer smaker lite, men kan fint blandes med epler.
Har du mange trær, så kan forskjellige sorter og modningsgrad blandes. «Husets blending» blir som regel veldig god.
Støtskader, skurv, insektskader og andre prikker går helt fint. Vi skjærer bort det som ikke egner seg til pressing.
Sommerepler egner seg dårlig til eplemost. Overmoden frukt vil bli sortert ut og avvist.
Det som puttes inn i pressen vår er det samme som kommer ut, bare i en annen form
Mengde og utbytte
60kg er minstevekt som vi presser. Har du mindre, prøv å gå sammen med naboen eller andre. Du får ca 60-70% av eplets vekt tilbake i saft.
60kg
60 - 70%
60 - 100kg
100 - 150kg
150 - 300kg
300 - 500kg
20 min
20 min
40 min
1 time
Påmelding
For å booke kan du trykke på knappen under. I tillegg kan du ta direkte kontakt ved å ringe eller sende ein epost.
NB! Det koster kr 150,- per 5 liter bag in boks å presse epler hos oss.
NB! Det koster kr 150,- per 5 liter bag in boks å presse epler hos oss.
+47 67 54 80 50
post@ringi.no
Vil du holde deg oppdatert
på hva som skjer?
Legg igjen din e-postadresse i skjemaet under for å motta vårt nyhetsbrev. Ved innsending av skjemaet aksepterer du også vår personvernerklæring.
Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.