Vi åpner Gårdsbutikken for kasse salg etter avtale. Ringi 67 54 80 50 Vi har også en liten selvbetjening ute. Uke 29 og 30 tar vi ferie.

Historien til Ringi Gård

Ringi Gårdene er blant Bærums eldste gårder. Navnet er satt sammen av ringr og vin. Ringr viser til en ringformet høyde, og vin betyr eng eller beitemark. Gårder med vin i navnet er trolig fra eldre jernalder, år 500 f.Kr til år 500 e.Kr. Det er også funnet redskap fra yngre steinalder.

År 1661 kom Søren og kjøpte begge gårdene. Sørens to eldste sønner, Kristen og Østen Sørensen tok over hver sin gård - Øvre og Nedre Ringi Gård. Øvre Ringi har siden den gangen gått fra far til sønn. Jon er 10 generasjon og hans sønn Hans Erik blir den 11.

Øvre Ringi har vært en tradisjonell østlandsgård med husdyr, korn, poteter og frukt. Da Charlotta kom til gården i 1985, var det korn som utgjorde hovedinntektene, med litt poteter og epler i tillegg. Da begynte vi med mais for selvplukk. Fra 1995 har vi også produsert Ringi eplemost på gården.
Vi fikk gull for Ringi James Grieve i kåringen av NORGES BESTE EPLEMOST i Kategorien Eplemost, sider og fruktvin 2022!
Kåringen ble gjennomført av Hanen og Norsk Eplefest. Ringi James Grieve har en meget rik og syrlig smak, og passer ypperlig til fisk, skalldyr, samt krydret mat.
Vi vant Norges beste eplemost for Ringi Discovery i kåringen av NORGES BESTE EPLEMOST i Kategorien Eplemost, sider og fruktvin 2021!
Kåringen ble gjennomført av Hanen og Norsk Eplefest. Ringi Discovery er meget smaksrik og aromatisk og hint av jordbær.
Siden vi startet med Ringi Eplemost har vi ved flere anledninger fått gode omtaler av anmeldere og andre fora.

I «Den store eplejuicetesten» ble Ringi alene om å få 10 poeng for vår eplemost.
Les mer her

Gårdsutsalg

Vårt gårdsutsalg er åpent etter avtale. Ring eller send e post så finner vi et…

Eplepressing (privat)

Vi tilbyr leiepressing av dine epler for deg, mens du venter. Ta med dine epler,…

Vil du være opdateret
på hva som skjer?

Legg igjen ditt navn og e-postadresse i skjemaet under for å motta vårt nyhetsbrev. Ved innsending av skjemaet aksepterer du også vår personvernerklæring.
Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.