Vi åpner Gårdsbutikken for kasse-salg etter avtale. Ring: 67 54 80 50.
Historien til Ringi AS
I 1995 kjøpte vi den første eplepressen, en pakkepresse. Forretningsidéen var leiepressing for privatpersoner.
Kunden fikk saft av egen frukt, upasteurisert på plastkanner.
Vår egen eplemost ble pasteurisert hjemme på komfyren, med 8 flasker om gangen. Resten av den gamle eplehagen ble solgt på selvplukk.
Høsten 1998 var kald og våt. Da slo tanken oss at noen kanskje ville kjøpe eplene på flaske i stedet for på selvplukk. De første 1000 flaskene ble presset og pasteurisert.
I 2001 var vi på Ringi de første i Norge til å lansere eplemost som et alternativ til alkoholholdige drikker. Vi tappet mosten på vinflasker, lagde smaksvarianter og lot eplesortene definere smaken.
Vi presser eplene på rene eplesorter, tapper på vinflasker og setter på en etikett som gjenspeiler produktets kvalitet. De ulike eplesortene gir forskjellig smaksbilde, og passer derfor til forskjellig bruk. For tips til hvilket produkt som passer til hva, se vår oversikt over produkter her
Vi har sakte, men sikkert vokst til det vi er i dag. Nye eplepresser er kjøpt.
Den gamle pakkepressen er nå pensjonert, men brukes av og til som demonstrasjonspresse.
Produksjonen er delt i to: - Leiepressing for private i bag in boks, og flaskeproduksjon av våre epler for salg.
All produksjon foregår på Øvre Ringi gård i de opprinnelige gårdsbygningene. Målet var en gang å ha fulltids arbeid på gården både til Jon og Charlotta. I dag er vi flere ansatte, og naturligvis flest om høsten. Vi er et internasjonalt arbeidsmiljø med ansatte fra flere forskjellige land.