Vi åpner Gårdsbutikken for kasse-salg etter avtale. Ring: 67 54 80 50.

Nettbutikk

Ringi Gård

Ringi Eplemost

Kontakt oss

Maisplukking

Mais er best når den er nyplukket. 

Sukkermais plukkes når smaken og søtheten er på sitt beste. Smaken kan minne om sukkerert. Fra det øyeblikket kolben brytes av planten, starer omdannelsen av sukker til stivelse. Fryses maisen, stanser denne prosessen og kolbene er like søte og gode når de tines. 

Oppskrifter

Mais er enkelt å tilberede

I kjele:
Legg i kokende vann og la den trekke i ca 5 min. (dypfryste ca 10 min.).
I mikrobølgeovn:
Full effekt i ca 3 min., frosne 5–6 min.
På grillen:
Legg kolben rett på grillen. Maisen er ferdig når den er prikkete. Et alternativ er å pakke kolben inn i folie, slik at den blir bakt. Serveres med smør og krydder.
Avkornet mais:
Hvis du ønsker å avkorne maisen, stiller du den på høykant og skjærer av kornene med en skarp kniv. Fryses i porsjonsposer. Fint å steike i pannen etter koteletten eller biffen. Brukes også i salater, omeletter mv.

Oppbevaring

Frys maisen i tette poser så fort som mulig for da beholdes den gode smaken! Trenger ikke forvelling. Kan det bli enklere?

Maisplukking

Selvplukk av mais er en morro aktivitet for hele storfamilien. Når du kommer får du poser og opplæring i maisplukking hos oss, alt du trenger er godt fottøy og klær etter været.

På lørdager og søndager har vi i kafé i eplehagen med kaffe, saft og nystekte vafler. Det er også mulig å få kjøpt vår fantastiske Ringi eplemost!

Historie

Siden 1985 har vi hatt gleden av å dyrke og selge Ruthsbo- mais på Øvre Ringi gård. Ruthsbo- mais er den sukkermaisen som er spesielt egnet for dyrking i Norden, siden den rekker å utvikle søte og fine kolber til tross for den korte norske sommeren.

Vil du holde deg oppdatert
på hva som skjer?

Legg igjen din e-postadresse i skjemaet under for å motta vårt nyhetsbrev. Ved innsending av skjemaet aksepterer du også vår personvernerklæring.
Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.